Mijn interesse in het menselijk psyche en gedrag van groepen mensen gaat ver terug. Al jong al had ik verantwoordelijkheid over mensen en leerde sociaalpsychologische patronen kennen van medewerkers binnen organisaties. Gedurende 12 jaar heb ik management praktijkervaring opgedaan in met name de financiële dienstverlening en zorg sector. Sinds 2011 werk ik als docent business management & bedrijfskunde bij de Hogeschool Utrecht waar ik verantwoordelijk ben voor vakken in change management, strategisch management en vaardigheden-trainingen in leiderschap en communicatie. Daarnaast werk ik zelfstandig als teamcoach, organisatiecoach, begeleider/faclitator, trainer en adviseur. Ook ben ik lid van het team teambegeleiders bij de Hogeschool Utrecht en word ingezet op teams op alle niveau's met een ontwikkelvraagstuk.

Mijn opdrachtgevers zijn divers maar hebben met elkaar gemeen dat zij worstelen met (zelf)leiderschap en samenwerking met anderen gericht op resultaten.

Ik heb een master in bedrijfskunde, ben door gecertificeerd teamcoach, NLP trainer en TA trainer.


Teamcoaching

Mijn werk kenmerkt zich door een systeemgerichte bandering. Gedrag van een invididu wordt niet opgeroepen door intrapersoonlijke oorzaak-gevolg reacties alleen. Een persoon kan in context A totaal andere persoonskenmerken tonen dan in context B. Het is daarom belangrijk naar het totaalplaatje te kijken van elementen die elkaar in evenwicht houden en te onderzoeken wat de winst daarvan is. Een vraag als "Wat vermijden we en waarom?" is cruciaal. Zie voor verdere informatie over mijn visie op teams deze pagina.


Organisaties

Een typisch thema waar ik als businesscoach bij betrokken ben ziet er als volgt uit: Tijdens de groei van de organisatie is ergens onderweg de oorspronkelijke missie verloren gegaan. Men wordt in beslag genomen door de besognes van alledag en reageert impulsief op de marktomgeving. Inern mist men een duidelijke lijn en structuur. Er is te veel druk op de medewerkers met als symptoom starheid, miscommunicatie en uitval. Ondertussen wilt het management van alles...waar te beginnen? Ik help met het verkrijgen van inzicht en overzicht, ontwikkeling van een passende strategie en bestendige structuur. Afhankelijk van specifieke behoeften die zichtbaar worden schakel ik gespecialiseerde collega's in, bijvoorbeeld op het gebied van procesmanagement en logistiek en e-business. Voor een overzicht van de workshops die ik geef op het gebied van organisatiekunde kijk hier. Programma's met open inschrijving staan hier.


Individueel

Ik coach leidinggevenden en de vragen die daarbij spelen zijn: "Wat drijft jou in deze omgeving, binnen deze positie en welke oude programma's houd jij in stand?". Ik coach leidinggevenden in het vinden van hun individuele kracht en stijl en in hun zoektocht naar beïnvloeding. We gaan meestal diep de schaduw in. Schaduwwerk (Jung) is gericht op het bewust maken van het onbewuste. Het gaat meestal om hardnekkige gedachten, gedragsimpulsen en (bevroren) emoties die al in onze vroege jeugd verankerd zijn geraakt. Wanneer wij het licht van ons bewustzijn brengen op deze "draken" ontstaat begrip en acceptatie. En duidelijkheid over waar we écht naar verlangen. Het directe gevolg is letterlijk en figuurlijk verlichting. Blinde vlekken, belemmerend gedrag, neuroses en zelfs lichamelijke klachten kunnen dan verdwijnen. Hoe bewuster je bent van je eigen emoties, gedachten, verlangens en deze begrijpt en accepteert, hoe beter je je kunt inleven in een ander. Het gevolg is dat al jouw relaties betekenisvoller worden.


Sjamanisme

Mijn profiel is incompleet als ik niet een alinea wijd aan een onderdeel in mijn leven dat steeds serieuzere vorm heeft gekregen: sjamanistische begeleiding. Ik heb de afgelopen tien jaar een studie gemaakt van verschillende sjamanistische tradities, communicatie- en begeleidingsvormen. Daarvoor ben ik afgereisd naar Costa Rica, Noord Amerika en Hawai. Ik heb trainingen gevolgd in de oude tradities bij o.a. Elisabeth Jenkings, Americo & Gayle Yabar en Ron Evans. Eigentijdse shamanen zoals Thomas Huebl, Gary Zukav, Anna Breytenbach, Tom Kenyon en Teal Swan behoren tot mijn huidige kring van mentoren en ik begeleid bij high end retraites.