Workshop Verbindend Communiceren

“Open communicatie” is één van de belangrijkste, zo niet DE belangrijkste succesfactor van teams en organisaties, blijkt uit diverse onderzoeken. Er is dus een directe relatie tussen open communicatie en prestaties. Wanneer sprake is van een omgeving waarin transparante onderlinge communicatie niet gebruikelijk, ongemakkelijk of zelfs onveilig is, wordt de volle potentie van de mensen niet benut. In de sport is het doodnormaal: Je kunt je geen topsportteam voorstellen waarbinnen niet vóór, tijdens en na het spel feedback uitgewisseld wordt om elkaar te laten groeien en met elkaar op een nog hoger niveau te komen.

Maar waarom blijkt het binnen het bedrijfsleven dan toch zo’n een spannend ding te zijn?

Deze training start met het beantwoorden van die vraag! We duiken in het psyche van de mens en de werking van de hersenen. Ook komen interessante weetjes over groepsdynamica uit de sociale psychologie aan bod. Dit geeft inzicht in waarom we (niet) communiceren en hoe we met elkaar omgangsnormen hebben ontwikkeld.

Vervolgens behandelen we achtereenvolgens de volgende onderwerpen: Triggers & persoonlijke waarden; Intentie & feedback; Verbindend feedback uitwisselen.

De training bevat inzichten entechnieken uit de volgende vakgebieden:

  • Sociale psychologie
  • Neuropsychologie
  • Socratische gesprekstechnieken
  • Transactionele analyse
  • Geweldloze communicatie

Deze training biedt ik op dit moment alleen incompany aan. Ik bied maatwerk gericht op de specifieke vraag van de organisatie.