Achtergrond

Ik ben bedrijfskundige, gecertificeerd teamcoach- en executive coach, NLP trainer en TA trainer.

Bij de HU werk ik als teamcoach en als docente voor de opleidingen voltijd bedrijfskunde; de partime-management opleidingen; de minor toegepaste psychologie; de minor inclusiviteit en als coƶrdinator study abroad.

Mijn specialismes zijn strategisch management, verandermanagement en gedrag in organisaties.

TEAMCOACH

Mijn werk kenmerkt zich door een systeemgerichte bandering. Gedrag van een invididu is niet alleen het gevolg van intrapersoonlijke oorzaak-gevolg reacties. Een persoon kan in context A totaal ander gedrag laten zien dan in context B. Het is daarom belangrijk naar het totaalplaatje te kijken van elementen die elkaar in evenwicht houden. Een vraag als "Wat vermijden we en waarom?" is cruciaal.


ORGANISATIES

Tijdens de groei van de organisatie raakt soms ergens onderweg de oorspronkelijke missie uit beeld. Men wordt in beslag genomen door de besognes van alledag en er is minder oog voor onderlinge verbinding. Werkdruk creƫert mogelijk symptomen van verstarring, miscommunicatie en uitval. Ik help met het verkrijgen van inzicht en overzicht om indien nodig vervolgens de strategie te herijken en nieuwe werk- en samenwerkingsvormen te helpen ontwikkelen.

Executive coach

Ik coach managers met vragen gericht op effectief leiding geven. Het gaat dan de eigen rol in het in stand houden van de huidige situatie binnen de huidige context. Ik help overtuigingen, gedachten en gedragsimpulsen zichtbaar maken en visieuze cirkels doorbreken.